Franska Skolan / Ecole française

En Svensk skola med en fransk profil

Franska Skolan är en friskola som följer den svenska läroplanen men har en fransk profil. Detta innebär att all undervisning sker på svenska och att alla eleverna studerar franska på olika nivåer.

Franska Skolan är en av få skolor i Sverige som har både förskoleklasser, grundskola och gymnasium. Skolan har idag cirka 800 elever.

Franska Skolan ligger mitt i centrala Stockholm i de vackra kvarteren runt Johannes kyrka. Här har skolan legat sedan 1910.

Lokalerna är moderna samtidigt som mycket av den gamla charmen har bevarats.

Förberedelse inför framtiden

Franska Skolans uppgift är att ge sina elever kunskap av hög kvalitet. Skolan tycker att det är viktigt att eleverna får en god grund för vidare studier och för ett aktivt liv i ett föränderligt samhälle. I dagens internationella kommunikationssamhälle är det också vår uppgift att utveckla våra elevers förmåga att kommunicera på flera språk.

Skickliga pedagoger och många lärare

Franska Skolan har erkänt skickliga pedagoger och våra elever uppnår mycket goda studieresultat. Alla lektioner är lärarledda och lärartätheten är hög.

Ett humanistiskt synsätt

Franska Skolans uppgift är också att ge eleverna ett humanistiskt synsätt d.v.s. tron på och respekten för den enskilda människan och hennes förmåga att tillgodogöra sig kunskap och utvecklas till goda samhällsmedborgare i ett demokratiskt samhälle.

Franska Skolan erbjuder en lugn studiemiljö och en respektfull samvaro där alla blir sedda.

Videoreportage

 

Kontaktuppgifter till Franska Skolan / Ecole française

Franska Skolan / Ecole française

Döbelnsgatan 9
111 83 Stockholm

 

 Tel: 08-59 888 900
 www.franskaskolan.se

 Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

 

Källa: http://www.gymnasium.se/Franska_Skolan_Ecole_fran_aise__b1064.html

Random Posts

LOAD MORE

Vara kompisar: