Reseberättelse, Madison Plains High School

Ett år på Madison Plains High School i Ohio med EF

Jag bestämde mig för att åka till USA med EF då jag var 15 år. Det var inte många som hade åkt ett år utomlands från min stad tidigare, men en dag hade vi en vikarie i min engelska klass och han berättade att han hade varit i USA då han var klar på högstadiet. Det var egentligen för sent att ansöka, men jag fick komma på intervju till EF ända. Några månader senare, på min 16 års dag för att vara exakt, satte jag mig på flyplanet till USA.

Det var mest min mamma och pappa som fixade med visum, betalning och liknande, men att studera utomlands ett helt år är inte direkt billigt. Dock är det absolut värt det, och jag ångrar inte en enda sekund på att jag åkte.

Jag var först på två veckors introduktionscamp med elever från hela världen på Long Island. Det var verkligen jättekul och man lärde känna många väldigt snabbt! Efter mina två veckor på camp satte jag mig på flyget vidare mot London, Ohio. På flygplatsen mötte min värdfamilj mig och vi körde hem till deras hem i London, utanför Columbus i Ohio. Att bo i en amerikansk familj är mycket annorlunda än att bo i Sverige, men jag hade det väldigt bra och fick många nya kompisar. Familjen bestod av en mamma, en mormor, en tjej på 11 år, 7 hundar, 3 katter och en gris som ställdes ut på marknader.

Jag gick på Madison Plains High School och var junior (näst sista året). Språket var aldrig något problem, jag tyckte bara att det var jättekul att få prata engelska och efter ett tag tänkte man på engelska och kunde hänga med i alla samtal. Samtidig som mig började det också tre andra studenter från olika länder, och alla blev väl omhändertagna. Lektionerna på skolan var ganska enkla och jag klarade mig mycket väl i skolan. Vissa av kurserna hade många prov (varje vecka) medan andra bara hade ett stort prov. Det er oftast upp till varje lärare hur de vill ha det.

En viktig sak då man går på High School är att delta i aktiviteter efter skolan, här får man jättemånga kompisar. Själv var jag med i en teateruppsättning och tävlade i friidrott.

Det är jättesvårt att välja mitt bästa minne från min tid i Ohio, och det mer jag skriver om det, desto mer vill jag åka tillbaka. Det var absolut det bästa året i mitt liv och jag vill rekommendera alla att åka utomlands ett år. Man lär sig otroligt mycket om sig själv, man blir mycket mer självständig, man vågar mer, är mindre rädd och får vänner och minnen som varar livet ut!

 

 Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

Random Posts

LOAD MORE

Vara kompisar: