Reseberättelse, High School i West Virginia, USA med AFS

Läsa High School i USA som utbytesstudent

Hej,

Jag läste ett år utomlands mellan 2:an och 3:an på gymnasiet. Jag kände mig lite uttråkad i Sverige och ville göra något annorlunda och började då kika på olika länder att åka och plugga i för att få lite miljöombyte och för att komma hem lite mer studiemotiverad. Mitt val föll tillslut på USA som alltid verkat lite spännande. Jag letade runt bland olika organisationer som hjälper en och fastnade för AFS som är in icke vinstdrivande organisation med stort kontaktnät av bra familjer i USA.  De familjer som tar emot en får inget betalt vilket garanterar att de gör det utav intresse och inte för att tjäna pengar.

Jag blev placerad i West Virginia, ganska långt ifrån mitt förstahandval! =) Men i efterhand är jag glad att jag hamnade just här. Jag hamnade hos en supertrevlig familj som verkligen visade mig USA.

Jag började läsa som Senior på high School, d.v.s. sista året. Jag engagerade mig snabbt i olika sporter på skolan och träffade snabbt många vänner. Amerikaner är ju sjukt trevliga och väldigt utåtriktade så det går snabbt att skapa många ytliga vänner. Det tog lite längre tid innan man kom innanför ytligheten och skapade riktigt nära vänner men efter några månader hade jag nästan glömt Sverige och hade massa vänner och fullt ös varje dag.

Det var intressant att läsa High School vilket var väldigt likt alla dåliga TV-program men ser men också väldigt olikt. Det var verkligen grupperingar i form av Jockeys, nördar, cheerleaders och liknande men det var ju inte lika mycket intriger och ingen mobbing som det ofta är på TV!

Att åka iväg ett år utan krav på höga betyg gav mig möjlighet att läsa ämnen som jag var intresserad av utan att känna betygshets och jag kunde fokusera mycket på sport, vänner och att ha roligt bara.

Jag passade även på att resa mycket och tillbringade en el tid i Kalifornien och New York. Jag kan varmt rekommendera att planera in lite resor i landet när du ändå är där.

Nu var det några år sedan jag var iväg men jag har fortfarande kontakt med många ifrån USA, både familj och vänner. Min engelska blev såklart grymt bra efter ett år vilket hjälpt mig långt efteråt. När jag kom hem skrev jag även högskoleprovet vilket bygger mycket på språk och fick ett riktigt bra resultat vilket hjälpte mig att komma in på min drömutbildning efter gymnasiet. Detta hade aldrig gått utan mitt år i USA.

Jag hoppas att även du tar chansen att läsa ett år utomlands. Det ger dig massor av nya intryck, vänner och perspektiv på tillvaron hemma i Sverige. Det kan vara lite tufft att åka iväg ifrån vänner och familj hemma i Sverige men om du gör resan kommer du aldrig att ångra dig!

Random Posts

LOAD MORE

Vara kompisar: