High school

High School

Om du vill studera utomlands något av dina tre år på gymnasiet så kan du välja att gå ett år på High SchoolFör många personer är ett år utomlands under gymnasietiden ett minne för livet och ett otroligt utvecklande studieår. Du får chansen att ta del av en ny kultur, ett nytt språk och träffa många nya vänner, samtidigt som du studerar.

Gå på High School ensam eller med en kompis?

Ett år utomlands på High School kan du antingen åka på tillsammans med en vän eller ensam. Åker du med en vän är det inte säkert att ni kommer bo precis i närheten av varandra, utan så pass nära att ni kan träffar på helger och lov. Ju närmre varandra ni bor och ju oftare ni träffas, ju svårare är det att ta del av det nya landet och språket.

Bo hos en värdfamilj under ditt High Schoolår

När du har bestämt dig för att studera ett år utomlands på High School är det dags att leta efter en organisation som arrangerar sådana resor. De har ofta stor erfarenhet av att anordna sådana resor, och ger dig en trygghet och en kontaktperson i det landet du kommer att åka till. Organisationen hjälper dig också med att hitta en värdfamilj som du kommer bo hos under tiden. Värdfamiljerna ansöker själva om att få ta emot en utbytesstudent, och är måna om att låta utbytesstudenten bli som en i familjen. Organisationen väljer familj åt dig efter vad du har berättat om dig själv och vad du vill få ut av din resa, för att ni ska fungera bra tillsammans under utbytesåret.

Avgifter för ett år på High School

Beroende på vart och med vilken organisation du åker får du betala olika mycket för ditt studieår på High School. Det är därför bra att jämföra organisationernas priser och ta reda på vad som ingår. Utöver avgiften som du får du till organisationen för resan, får du betala resan till och från landet, skolmaten, visum, försäkringar och egna rundresor i landet. Fickpengar kommer du också att behöva. Ett tips är att söka stipendier till din resa!

Reseberättelser

Reseberättelse, Madison Plains High School

Reseberättelse, High School i West Virginia, USA med AFS

 

Om du är rättighetsinnehavare och har invändningar kontakta gärna oss via vår kontaktform.

 

Random Posts

LOAD MORE

Vara kompisar: